04.06.2010

Gardinite ep. 1

Nu e cea mai reprezentativa experienta la o gradinita din Iasi, dar intr-un fel m-a amuzato-enervat cel mai tare, intr-un mod absolut bizar.
Am intrat in gradinita asta din intimplare, ca ne-a iesit in drum in timp ce cautam o alta. Dar am zis ca na, nu stii niciodata de unde sare iepurele, de ce sa ratez ocazia?
Am ajuns, ca intotdeauna, la ora de somn. Gradinita e intr-o casa mica, are practic o singura sala de clasa, o sala de jocuri, baia, sala de mese, holul de la intrare.
Poarta frumos incuiata, cu sonerie si interfon.
Mi-a iesit in cale educatoarea, copiii dormeau. Am intrebat daca primesc copii de 1 an jumate. Nu prea mi-a raspuns, mi-a aratat cum e amenajat interiorul. Mi-a spus cit costa: 550 lei/luna, plus masa 13 lei/zi. In sistem catering. Dar noroc ca au cuptor cu microunde....
Mai intreb o data daca primesc si copii asa mici, pentru ca nu are nici un rost sa ma apuc de pus intrebari daca raspunsul este nu.
Nu prea stia ce sa zica. Or sa vada la toamna; daca nu se inscriu destui, probabil ca e buna si a mea ca sa cotizeze. Dar e miiica. Si ea se chinuie si cu aia de 2 ani, 2 ani jumate, ca nu maninca singuri, si pling in primele zile, si nu vor sa doarma la inceput...Vaaaaai ce s-a mai chinuit...

Si-atunci intreb si eu: ce cauti acolo madam? Te-o mintit cineva ca e usor?

3 comentarii:

  1. Ar trebui sa il duc si eu din toamna la cresa dar tocmai din cauza celor ca femeia in cauza imi vine foarte greu sa ma hotarasc ... am de ales sa il duc la bunici in alta localitate unde e in cetrul atentiei sau sa il dau la cresa si sa aiba grija de el cineva ca madam.
    De asta te rog sa mai scrii din experientele cu gradinitele, poate ma hotarasc si eu intr-o directie tinand cont ca tot in Iasi suntem si noi. Mersi mult si mult succes in cautari

    RăspundețiȘtergere
  2. Martha, eu in momentul asta nu mi-as putea duce copilul departe de mine, chit ca ar fi la bunici. Mi-e usor poate sa vorbesc pe de rost, ca inca nu ma confrunt cu problemele de adaptare la gradinita, dar mi se pare foarte important sa stea copilul cu parintii. Macar alea citeva ore dupa-amiaza.
    Pe mine ma gasesti pe YM cu acelasi ID ca aici, daca vrei sa discutam mai multe. Am fost incintata si de alte gradinite, dar depinde acum si in ce zona locuiesti, si ce virsta are baietelul tau; daca are peste 2 ani este mult mai simpla alegerea (cumva). Adica depinzi doar de pretentiile si preferintele tale, nu va face nimeni mofturi pe motiv de virsta.
    A, si inca ceva a propos de dusul la bunici: gindeste-te ca e posibil ca acestia sa doreasca sa il tina la ei pina la virsta la care va merge la scoala, si sa perceapa ca pe un afront personal dorinta ta de a-l integra in colectivitate peste un an sau doi.
    Eu apreciez enorm ajutorul bunicilor, dar...la mine acasa, cu conditiile mele :)

    RăspundețiȘtergere
  3. > ZIUA ZIUA!
    >
    > Aveți nevoie de personal și de afaceri sau de finanțare
    > Investiții, fără stres și aprobare rapidă? Daca da,
    > Contactați-ne astăzi pentru că vă oferim
    > Împrumut la o rată a dobânzii care se ridică la 2%.
    > Finanțele noastre sunt garantate și sigure. Client fericire
    > Suntem puterea noastră. Un împrumut de 5.000 $ - 1.000.000.000 $, USD Euro și Pounds, disponibil acum
    > Aceasta este o afacere, Personal, Casa, Călătorii și
       Împrumuturile studenților etc.
    > Părțile interesate trebuie să mă contacteze prin e-mail pentru mai multe informații:
    > E-mail: georgelucy007@gmail.com
    >
    > Completați formularul de cerere de mai jos:
    > DETALII DE APLICARE
    > Numele solicitantului: _________
    > Sex: _________
    > Adresă de contact: ________
    > Țară: _______
    > Suma necesară ca împrumut: _________
    > Durata împrumutului: ________
    > Scopul împrumutului: _________
    > Telefonul mobil: ______
    > Numele: ______
    > Ocupația: ______
    > E-mail de contact: __________
    > Nu ați solicitat niciodată un împrumut? _______
    > ============================
    > Așteptăm imediat răspunsul dvs. urgent.
    > Salutări

    RăspundețiȘtergere