16.06.2009

10 motive de a ti se face lehamite

1. Am cumparat acum un an un LCD. In rate "direct din magazin" ca asa a fost situatia atunci. Nu era asa de scump, 11 milioane, dar fiind in plin proces de amenajari interioare, asa am considerat ca e mai bine. Nu era prima oara cind optam pentru acest gen de plata.
Lunar, a sunat cineva de la firma de "leasing" sa ne anunte ca a doua zi avem de platit cutare suma. Ne-am conformat, am platit.
Acum, dupa un an, ne suna de la aceeasi firma ca mai avem de platit 12 milioane. Bani in care intra si costul de deschidere a unui card pe care nu l-am cerut dar pe care ni l-au facut.

2. Cautind ceva de imbracat pentru nunta (si fireste neavind timp de umblat ca musca fara cap prin 100 de magazine) m-am dus la Selgros. Nu-mi mai cunosc masurile la haine si oricum croielile de Selgros nu se aseaza...perfect :D. Eram si singura. Asa ca am facut muuulte drumuri intre cabina de proba si raionul de tzoale, ca sa aleg noi modele, sa incerc noi marimi, sa combin si sa asortez cit mai potrivit. La un moment dat a venit un agent de paza. Prea m-a vazut pe camerele de supraveghere ca ma foiesc, asa ca a venit sa verifice daca nu fur din magazin.

3. Acelasi Selgros, de data asta la iesire. Carucioare pline in fata mea, femeile alea care iti verifica marfa si ti-o stampileaza se uita cite 30 de secunde pe factura si la carut. Pe mine, cu o sacosa de Selgros in care aveam 10 articole, ma pun sa le scot din sacosa, pe jos, ca sa le verifice. Trebuie ca sint suspecta tare...

4. Carrefour. Imi cumpar un set, pantalon scurt si tricou. Se chinuie femeia de la casa, cu o lipsa de indeminare absolut fascinanta, sa scoata cacaturile alea de plastic, de siguranta. Imi pune marfa intr-o punga, plec. Acasa ma chinui cu patentul sa sparg elementul de siguranta pe care mi-l lasase prins pe interiorul pantalonului.

5. Ma duc sa cumpar haine pentru Pisilinca, de la acelasi stand din siraj de unde cumpar de 3 luni. Vinzatoarea ma intreaba iar daca am fetita sau baietel; fetita, dar nu vreau nimic roz. In cele din urma ma lasa sa ma uit singura la ce au expus si sa aleg. Cind ma duc cu salopeta bleumarin la casa sa platesc, ma priveste indignata. Spuneati ca aveti fetita parca???

6. Iasi, semafor. Vesnic exista cite un grabit care se baga in fata, atit de in fata incit nu mai vede semaforul, si pierzi 5 secunde din verdele de 30 de secunde, pina isi face curaj sa porneasca. Tarani in masini de lux care arunca peturile, pungile cu resturi, cutiile de pizza pe geam. Alti tarani, in alte masini, care nu acorda prioritate si trec pe rosu. Taximetristi...ooo, pe asta i-as schingiui unul cite unul, pina la pierderea oricarei capacitati de a mai pune in viata lor mina pe vreun volan. Pietoni indolenti si nesimtiti care traverseaza agale pe unde le trece prin cap. Maxi-taxi care pleaca din statie fara sa acorde prioritate. Handicapati care nu semnalizeaza niciodata.

7. Universitate de doi bani jumate, incapabila sa sustina financiar locurile de doctorat scoase la concurs. Bataie de joc si discriminare. Favoritisme si favoriti, spagi, delegarea responsabilitatilor si asumarea meritelor...altora.

8. Vinzatoare cu 4 clase care isi permit sa ti se adreseze la persoana a IIa singular de parca ne cunoastem de o vesnicie. Care nu sesizeaza privirea si tonul cu care repeti iar si iar, chiar si cind suna redundant, un "dumneavoastra" care devine de-a dreptul isteric.

9. Facturi care ajung cu mult dupa data scadenta si pentru care, fireste, platesti penalitati. dar nici nu poti achita serviciul respectiv fara factura.

10. Priviri acuzatoare si ironice pe strada si sfaturi "mamoase" la 40 de grade legate de caciulite, pulovarase si mame denaturate.

E destul...?

5 comentarii:

  1. Hai mah, uite aici sa iti treaca greatza:

    http://www.youtube.com/watch?v=o8_JKZ9k_d8&feature=related

    Si partea a doua:

    http://www.youtube.com/watch?v=-HBElJmCnv0&feature=related

    PS: pupam toata familia, inclusiv matzele. Si btw: in certificatu de nashtere n ati scris Pisilinca :D?

    RăspundețiȘtergere
  2. OOOOOFFFFF si LA MULTI ANI breh! Sa cresti mare si sa fii sanatoasa si iubita! (dupa ora mea inca e ziua ta :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. ca mare dreptate ai!
    lehamitea e o stare naturala in romania! nu ai cum sa te feresti de asa ceva! am rata de 12 mil. pe care o platesc de un an jumate.... stiicat mai am de plata??? 11 MIL :((

    RăspundețiȘtergere