15.06.2009

TV

Nu, n-o sa povestesc cit de jalnice sint posturile tv romanesti. Altceva ma framinta azi.

Nu mai acceptam - chipurile - discriminarea. Este vinata, acuzata, condamnata. Ne jigneste cu precadere- cel putin pe noi, femeile - discriminarea bazata pe aspectul fizic.

Pot sa inteleg asta.

Ce NU pot sa inteleg este de ce apar pe diverse posturi mamzele si " mamzei" care arata parca ar fi fost calcati de tren, ca si cum ar fi fost rezultatul unui experiment genetic nereusit. De ce apar pe sticla indivizi si individe peltici, ssss-iiti, zzz-iiti si cu alte defecte de pronuntie.

Serios, nu discriminez pe nimeni. Dar cum eu nu ma duc sa concurez la miss, nu am pretentia sa fiu model sau sportiva de performanta, asa as vrea ca nici retina, nici timpanul, sa nu-mi fie agresate de asemenea persoane.

Intelegeti-ma bine: nu ma refer la indivizi invitati in anumite emisiuni datorita competentei lor intr-un domeniu sau altul. Aia pot fi cit de uriti si cit de peltici vor, cu conditia sa nu se sparga obiectivul camerei de filmat si sa nu le explodeze microfoanele (pardon, lavalierele). Dar cei angajati pe posturile odinioara cunoscute ca "shpicheri" si "shpicheritze" parca-parca as emite pretentia sa nu aiba (ei) voci de soprana sau (ele) de freza stomatologica, sa fi depasit din punct de vedere "logopedic" (nu, nu-s aia care se ocupa de picioare...) faza de copil de 3-4 ani si sa arate (ma refer la fatza) macar ca majoritatea oamenilor obisnuiti de pe strada (am spus strada, ma refer deci la mediul urban, nu la ulitele din mediul rural pe care ai deosebita placere de a observa, in proportie de 90%, figuri abrutizate de munca si tarate de alcoolul consumat de femeile-mame in perioada de gestatie).

A, da. Si taare mi-ar fi drag daca televiziunile ar angaja oameni care sa aiba reala incredere in capacitatile proprii si care sa nu fi acumulat diverse frustrari, oameni care nu se simt obligati sa racneasca pentru a fi auziti si ascultati...si, daca e cazul, intelesi. Cam toate modelele de televizore de pe piata au ceea ce se cheama volum reglabil. Adica pot fi date incet sau tare. Da, TARE. Fiti convinsi ca daca exista ceva ce merita auzit din tot ceea ce debiteaza, ii vom auzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu