17.06.2009

Mozart si Kalahari

Intii si-ntii...cine este Mozart?
Mozart e o creatura mica, de vreo 30 de cm cind sta popindau, dungata, cu blana scurta, bot ascutit si o coada lunga cit o zi de post. Da, este o suricata din serialul pe care v-am zis ca il urmaresc.

Viata lui Mozart a fost plina de ghinioane. Era gestanta in acelasi timp cu Flower, sefa grupului, asa ca a fost alungata. A fatat singura intr-o vizuina si pentru ca nu avea cum sa se descurce singura sa se hraneasca si sa aiba grija de pui, acestia au murit. Intoarsa singura la grup a fost reprimita pentru scurt timp; cind fata urmatorul rind de pui, Flower muta intreaga familie in alt adapost, iar Mozart se trezeste din nou singura si pierde astfel inca un rind de pui.
Alungata de data aceasta definitiv din familie, rataceste singura prin desert pina cind reuseste sa se alature unui mic grup de 4 suricate; rateaza insa ocazia de a deveni femela dominanta, locul ii este luat de o alta femela din grup. Asa ca Mozart este condamnata iar sa fete singura in vizuina noii familii; nici un adult nu ramine sa aiba grija de pui, ea se indeparteaza de ei ca sa se hraneasca, iar femela dominanta, gestanta la rindul ei, vine si i-i ucide.
Atacul unei familii rivale ucide apoi 3 dintre membrii micutei familii de 5 suricate iar Mozart ramine singura cu femela dominanta, care nu supravietuieste unei nopti reci si furtunoase.

Astfel ca Mozart este iar singura si porneste iar sa rataceasca prin desert, in speranta ca se va putea alipi vreunui clan. In cautarile sale se intilneste cu un tinar mascul singur, proaspat plecat de la familia sa pentru a se imperechea. Cei doi se plac si petrec intreaga zi impreuna, si cum s aflau la ceva distanta de familia tinarului "suricat" petrec noaptea impreuna, cuibariti, un moment atit de asteptat de biata Mozart - caci se stie, suricatele nu sint facute sa traiasca singure, iar viata in familie, pe linga celelalte avantaje pe care le ofera, asigura in primul rind un climat de siguranta si pace.
A doua zi masculul porneste inapoi spre clanul sau, iar Mozart alege sa il urmeze, disperata sa nu ramina iar singura. Are sanse sa fie acceptata avind in vedere ca noaptea petrecuta impreuna i-a imprimat ceva din mirosul tovarasului sau.
Dar ghinionul o urmareste in continuare. Ajung la familia cautata tocmai cind aceasta se pregateste de razboi cu un alt clan; masculul nu poate rezista tentatiei si fuge sa se alature luptei, in timp ce Mozart se vede nevoita sa se retraga.

Seara se incheie cu doua suricate care se cheama una pe alta, fiecare in fata vizuinei sale. Masculul ramine afara si chitaie rugator, chemindu-si partenera. La peste un kilometru, Mozart priveste luna si asteapta.

Este ultima asteptare pentru ea. A doua zi camerele de filmat il surprind pe tinarul indragostit pazind lesul unei suricate mult prea ghinioniste. Muuult prea ghinioniste...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu