11.02.2012

Publika

Daca tot am ratat cintarea Iris, de care scriam acum 3 zile (pe care insa a ratat-o multa lume, Motanul ajungind acasa in mai putin de o ora de la inceperea concertului pe motiv de sonorizare mizerabila), aseara am tinut mortis (cu exceptia cazului in care stomatologul m-ar fi convocat pe la ore tirzii) sa merg la cintare la Publika.
Pe cuvintul meu de cercetas ca habar nu aveam ce cinta si astia. Habar nu aveam nici cum era crisma in care era programat concertul, "o sursa" afirmind doar ca e suuuuuper fum. Dar m-am imbracat semi-rock (avind in vedere cele -25 de grade), mi-am indesat in geanta "bluza de scafandru", cum rid colegii de mine, si cartea autobiografica a lui Ozzy Osbourne, just in case ca ma plictisesc groaznic, m-am urcat la volanul masinutei si am pornit spre Hunter's Pub, in Copou.

Unde recunosc ca am avut o mare surpriza.
Intii si-ntii, pentru ca ne-a intimpinat solistul, vechi cunoscut de-al Motanului. Pe Ionut nu l-am vazut in viata mea, de Publika auzisem pe la Guerilla doar, dar va jur ca am stiut din prima clipa ca el e solistul. Unul charismatic, cum ar trebui sa fie toti solistii de altfel.
Apoi am facut cunostinta si cu ceilalti membri ai trupei, apoi ne-am "culcusit" linga o boxa (azi inca imi tiuie o ureche, ma doare si nu aud grozav cu ea...) si...a inceput.
Ce pot sa spun? Ca mi-a placut. Am fost de-a dreptul indragostita de felul in care au cintat cover-urile, mi-au placut si cele citeva piese proprii (pe care, repet, nu le stiam si nu inteleg de ce nu i-am auzit la radio, acelasi ca mai sus-amintitul de exemplu, de vreme ce tot se lauda - postul, nu baietii - ca dau si altfel de muzica); ca mai totdeauna atmosfera s-a incins cu adevarat in abia a doua jumatate a cintarii, iar regretul propriu si personal este ca de acolo unde am stat nu am prea avut cum sa ies si nici loc de zbintuiala nu am avut. Oricum, Ionut "are de unde", ca sa-mi citez Motanul, fascinat de calitatile lui vocale, iar mie nu mi-a venit a crede cum i-a "facut" pe Ozzy si pe Jagger. Toata admiratia !

Ce mi-a mai placut?
Paaaai, realismul baietilor - care au stiut ca publicul, mai ales cel necunoscator, se va "incalzi" mai repede si mai cu spor pe cover-uri decit pe piese ascultate in premiera, solistul care a stiut sa creeze atmosfera si sa faca show, atit cit i-a permis locatia, si cu siguranta m-a fascinat lookul percutionistului :) (da, da, am o pasiune si pentru coafuri ciudate si pentru tatuaje. Da, si pentru plete....:))

Ce nu mi-a placut are legatura cu locatia: spatiul putin cam mic pentru eveniment de gen, fumul care este intr-adevar groooos....si frigul de afara.

Asteptam cu nerabdare o noua cintare in Iasi, baieti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu