17.05.2011

Mircea Badea si violul

Pe sus-numitul l-am ascultat intr-o perioada cu destul interes, pina sa apara Discovery ID in grila de programe, si sa o suprapuna pe dr G. peste ora de emisie a minunatului.
Aseara, am dat din nou peste el.

Principalul subiect de discutie zilele astea pare sa fie presupusa agresiune sexuala a directorului FMI asupra unei cameriste. Am vrut sa scriu ieri aici ca principiul "sa moara capra vecinului" inca ghideaza viata multor romani, surprinzator (pentru mine) inclusiv a unora de la care te-ai astepta sa aiba mai multa "scoala" decit crescatorii de capre. Pe la radio si pe la televiziuni, rinjetul asociat oricaror evenimente mondene care implica ceva sex (consimtit sau nu) a fost insotit de cele mai multe ori de un soi de satisfactie - expusa mai mult sau mai putin evident - ca FMI-ul a "luat-o peste bot", ca nenea ala rau din cauza caruia avem salarii cu 25% mai mici a patit-o.
Ca viata personala a domnului in cauza nu are nici o legatura cu situatia socio-economica actuala, pare prea putin important. Romanul atita stie, atita face: FMI ne-a impus conditii naspa, deci bine ca s-a intimplat ceva nasol. Adevarata minie Cereasca asupra camatarilor alora...

Ei, in acest peisaj, Mircea Badea s-a hotarit sa faca nota discordanta. Poate si alti jurnalisti, nu stiu, eu pe el l-am auzit. Adept infocat se pare al teoriei conspiratiei si misogin declarat - din pacate credeam ca astea vin la pachet cu un oarecare bun simt si cu o anumita doza de moralitate si ratiune, dar nu e cazul - acesta s-a concentrat sa deschida ochii publicului: a fost o inscenare. Camerista vrea bani. Americanii e de vina, ca intotdeauna.
Daca intrebari de genul "cum a putut un barbat de 70 de ani sa forteze o femeie in putere" mi s-ar fi parut puerile si naive, discursul lui a depasit cu mult orice limita a bunului simt si a respectului.
Camerista si-a cautat-o.
Cum poti obliga o femeie sa faca sex oral daca ea nu vrea?
Dar sex anal?
Cum se poate ca cineva sa iti dea jos pantalonii daca tu nu vrei?
Si tot asa.

Nu pot decit sa ii urez acestui minunat om de presa cam ce ii ureaza doamna din urmatorul link : http://www.youtube.com/watch?v=-mpenNID8Ag tovarasului de linga ea. Mai pe scurt, poate s-o gasi cineva sa-i arate cum isi poate scoate pantalonii daca nu vrea. Asta asa, ca sa nu aducem in discutie pe mama dumisale, femeie si ea, expusa si ea acelorasi dezaxati carora sintem expuse toate femeile din tara asta, in care pedeapsa pentru viol e mai mica decit pedeapsa pentru furt de gaini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu