26.01.2011

Adevarul de seara

Habar n-am cum o fi in alte orase, dar la noi, in jur de 4-5 dup-amiaza, in niste cutii special amenajate amplasate in multe locuri din Iasi, se aduce Adevarul, editia de seara. Singurul (dupa stiinta mea) ziar gratuit din oras.
Si ce mi-e dat sa vad? Lumea STA LA COADA si asteapta masina cu ziare. Destul de multa lume, in locul pe care il observ eu de citeva zile incoace, cind trec cu masina spre casa, sint adunate asa, la vreo 20 de persoane.
Nu, nu sint oameni ai strazii care sa astepte sa isi imparta teancul de ziare ca sa aiba cu ce aprinde focul prin parcuri, sau sa isi "termoizoleze" incaltarile rupte sau cutiile de carton. Sint oameni "normali" din "patura de mijloc a societatii" (care in Romania, dupa niste standarde de tari civilizate de fapt nu exista, pentru ca aici ori esti aproape-muritor-de-foame, ori esti instarit), care ieri stateau ingramaditi la aproximativ -7 grade si asteptau ziarul.
Sint convinsa ca nu curiozitatea sau setea de informare ii mina sa faca asta. Si nici ziarul asta nu e nu stiu ce mare scofala fata de alte cotidiene. Dar e moka.
Pe de alta parte...cit costa frate un cotidian? 2 lei? 3 lei? Te cam pune pe ginduri faptul ca atitia oameni prefera sa stea la coada pentru un ziar gratis cind alternativa este, pina la urma, atit de ieftina.
Oare oamenii astia ar citi ziare daca n-ar exista acesta, care e "pi dijaba"?

2 comentarii:

  1. Pai daca un cotidian ar fi 3 lei, in 30 de zile ar cheltui 90 de lei (aproape 100). Avand in vedere ca salariul unui muncitor intr-o fabrica pleaca de pe la 700 de lei, eu as zice ca e de inteles.
    Si ca e trist, groaznic de trist.

    RăspundețiȘtergere
  2. in focsani e la fel! acu' ceva vreme.... nu intelegeam de ce se imbulzeau langa o masina in capatu bulevardului! apoi mi-am dat seama! venise adevarul de seara!

    RăspundețiȘtergere