04.06.2010

Gradinite ep. 3

Am ramas cu 3 gradinite pe lista. Poate ar fi mai multe, dar am restrins cautarile pe traseul casa-munca (lucram amindoi in aceeasi zona a orasului, aia diametral opusa celei in care locuim) din motive usor de inteles.

Prima dintre ele (in ordinea vizitarii lor) este foarte apropiata de joburile noastre. Are grupa de pampersi (2-3 ani), organizeaza multe activitati cu copiii, educatoarele au studii superioare si module de specialitate. Ofera o gama variata de cursuri optionale (bine, pentru cei mai marisori).
Ce nu mi-a placut: e inghesuita in interior, iar jumatatea de curte care nu e spatiu de joaca este pe un teren foarte in panta, cu muuuulte trepte.

A doua este mult mai generoasa din punctul de vedere al spatiului. Salile "de clasa" sint folosite doar la "activitati", joaca se desfasoara intr-un spatiu mult mai larg. Mincarea este gatita la ei, si alta gradinita privata cu bucatarie nu am gasit pina acum. Minusuri? Directoarea si-a ocupat deja cele 15 locuri de la grupa de pampers (2-3 ani) si avind in vedere ca mai are cereri, nu vrea sa se lege la cap cu un copil mai mic de 2 ani. Eu nu am renuntat complet la idee inca...

A treia este destul de aproape de casa. Spatiul nu e foarte generos, dar curtea e mai mare decit la prima si cu siguranta este pe teren drept. Minus? Cladirea este pe 3 etaje (micutii sint la etajul 2), dar scarile sint asigurate cu portite. Plus? Are sistem de supraveghere cu camere, care difuzeaza pe internet, astfel ca iti poti vedea copilul cind iti casuneaza. Bine, nu multa lume are vreme de belit ochii pe net la servici, dar faptul ca femeile alea stiu ca pot fi vazute oricind, iti garanteaza, cit de cit, un comportament corect din partea lor...

Avind in vedere ca la numarul 2 nu stiu daca o sa avem sau nu acces (cica se intentioneaza crearea unei a doua clase de pitici-mici, dar nu e nimic sigur), oscilez deocamdata intre 1 si 3. La 1, directoarea este o cunostinta-printr-o-cunostinta, asa ca sa spunem ca as avea ceva inside-information. La 3, merge de vreo 3 ani copilul unor amici, care sint foarte multumiti.
Habar nu am ce sa fac....

Un comentariu:

  1. asta da, bataie de cap! succes la luarea deciziei si bafta, poate se creeaza clasa aia de bambini.

    RăspundețiȘtergere