28.06.2010

Alegeri dificile

Necesitam cort.
Pretentiile sint multe dar de bun simt. Vreau un cort de 4 persoane ca sa incapem lejer 3, cu antreu mare si bine adapostit de ploaie in care sa putem pune bagajele si eventual sa ne jucam in caz de ploaie lunga si uricioasa. Vreau sa nu-mi curga apa in cap prin pinza aia, in caz de scurta ploaie torentiala de munte, vreau sa nu mi se rupa betele dupa 5 montari-demontari si sa nu simt cum mi-l ia vintul de sub fund in caz de vreo rafala. Astea din urma sint "mofturi" mai noi, de cind cu vizita noastra la Barcelona, cind le-am patit pe toate trei: batul rupt l-am "gipsat" cu niste sfoara lata, de udat nu ne-am udat prea tare, iar senzatia de "Vrajitorul din Oz" cu care m-am trezit in dimineata aia cu vint a fost absolut dementiala.

Ma rog. Cautarile noastre au pornit in mod pasnic si domestic cu magazinul Decathlon, de care auzisem chestii incurajatoare. Fireste ca in frumoasa patrie exista un singur magazin deocamdata, in Bucuresti, care are site de dragul afisarii unui numar de telefon, ca produsele trebuie cautate pe site-urile "principale" din UK sau FR.
Si gasim primul cort care se atrage atentia. Adica asta. Domestic ca bani, veranda marisoara (daca te uiti pe specificatii tehnice, ca din poze nu pricepi nimic), indisponibil pe site-ul din UK, cel din FR nu face livrari in RO. Iar Decathlon Bucuresti nu raspunde la telefon.
Fideli principiului ca nu te arunci niciodata cu capul inainte la primul lucru gasit ci mai cauti, mai compari, mai cintaresti, am gasit acest cort. La inceput am zis ca e prea mare, dup-aia am cautat de zor filmulet cu instalarea lui (ca asa zicea pe site, ca "se exista" si clipulet), ne-am mai gindit, ne-am mai sucit, am citit review-uri care comentau in mod negativ lipsa plasei contra insectelor, la Decathlon Bucuresti inca nu raspundea nimeni la telefon.

Ei, si de aici s-a declansat isteria.
Incepuse sa ne placa sa cautam, iar review-urile se dovedesc a fi atit de interesante, desi de multe ori opiniile se bat cap in cap. Asa ca am transformat cautarea intr-o chestie metodica. Ne-am apucat sa cautam top-marci-de-corturi-de-familie, producatori seriosi, corturi disponibile in RO pe undeva. Si a inceput o nebunie intreaga.
Corturi care ne-au placut ca functional ar fi asta sau asta sau asta.

Dupa care a aparut asta. Care de mine s-a cam lipit, nu stiu de ce, mi-a placut mie tare. Si eram oarecum entuziasmata, ca marca, acest Cavery, imi era cunoscut nu stiu de unde, si zic iaca, nu e chiar un no-name. Azi dimineata am aflat de ce stiu de Cavery, io care nu le am deloc cu brandurile: cortul ALA de care povesteam in primul paragraf e la mine in balcon, iar pe husa scrie mare si frumos marca. Ati ghicit: Cavery....
Asa ca entuziasmul a scazut urgent.

Ne-a mai placut tare asta. E drept ca are doua incaperi - ceea ce nu ne mai incinta atit de tare, ca totusi Pisilinca mai are mult tare pina sa doarma singura in jumatatea ei de cort, iar noi doi la fel, mai avem mult pina sa ne dorim sa dormim separat. Motanu zice ca el crede ca "chestia" aia de separare se poate indeparta, eu am niste dubii. Dar ne-a placut mult veranda luminoasa, cu mult plastic transparent, si cu semi-inchiderea aia din fata, care te protejeaza de ploaie pe timp de vint.

Si uite-asa, din una in alta, am ajuns la The Cort. Nu stiu daca ati avut rabdare pina acum sa deschideti multele linkuri, dar pe asta chiar merita sa il deschideti, pentru ca acest cort este o mica (ma rog, nu chiar mica) opera de arta. Luminos, spatii de aerisire uriase, tavan transparent, antreu mare. Bine, cortul nu e tocmai de 4 persoane ci cam de 5-6, dar nu vad de ce ne-ar incurca aspectul :)). Ca noua ne place la lafaioteca, si nici cu campam in conditii destul de grele incit sa imi pese ca se incalzeste greu inauntru - mai greu decit s-ar incalzi 3 persoane intr-un cort de 3 persoane, oricum.
Problema este ca nu gasesc importator-distribuitor de produse Cabela in Romania. Nici un UE. Si ar trebui sa il cumpar din SUA. Ceea ce ii dubleaza pretul, care si asa nu e chiar mic, luind in considerare suma pe care eram initial dispusi sa o dam pe un cort.

Asa ca dati sfoara in "tara", si daca aveti dei/sugestii/cunostinta de magazine dincoace de Ocean, nu ezitati.
Va multumesc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu