25.05.2010

Ploaie

M-am saturat. De tot. Pentru vreo 3 luni, asa.t
Ploua. De o saptamina jumate, de-acuma.
Da' nu ploua o zi intreaga (doua, trei) ca apoi sa se opreasca si gata. Nuuuu....ploua zilnic, fie citiva stropi (destui ca sa stringi in graba caruciorul si sa o tulesti cu plodul spre scara blocului), fie cite un ceas, doua, trei... Apoi sta. Iese soarele. Dupa jumatate de ora cerul e negru si bate vintul. Iar incep sa cada citiva stropi; dupa toate probabilitatile va veni furtuna asa ca...fuga. Si nu ajungi bine in casa si iese iar soarele.
Sau ai parte de un cer plumburiu de dimineata pina seara. Destul cit sa nu iti vina sa pleci de prin apropierea blocului, cu un carut fara husa de ploaie. Ma rog, el saracul are si husa, dar fiica-mea e "claustrofoaba", nu sta cu husa aia (care e prost facuta ca ii reduce drastic cimpul vizual) peste ea.
Peste tot, spatiul verde s-a transformat in noroaie. In parc, sub fiecare leagan este o replica in miniatura a lacului Ciric. Strazile si trotuarele pline de gropi sint acum pline de balti. Hirtiile si rahatii de pe strazi sint in egala masura inmuiate(i) si imprastiate(i).
Ei, pe vremea asta eu trebuie (ca in TREBUIE, ca altfel turbam amindoua in casa si sarim una la beregata celeilalte) sa scot copilul din casa. Fireste ca il aduc acasa ca purcelul, dar asta n-ar fi nimic, ca are mama masina de spalat, iar fetei ii place foooaaaarte tare sa apese pe butonul de pornire. Sau pe alt buton. Asa ca azi, cind m-am trezit ca la programul meu de haine delicate, Pisilinca mi-a bagat o tura de prespalare la 60 de grade, pe care nu am mai putut sa o anulez.
Daaaaaaar, nu pot sta afara in ploaie, nu? Ca sintem la virsta la care nu stim la ce foloseste umbrela, iar haina de ploaie nu ne impiedica nici sa ne udam la picioare, nici sa plescaim cu talent in fiecare baltoaca. Doar m-am amuzat cind am invatat-o sa faca tropa-tropa, iar ea s-a gindit sa tropaie pe fiecare capac de gura de canal care ii iese in cale - si acum, si in fiecare baltoaca.

Daca mai aud multa ploaie pe copertina de tabla a vecinului de sub noi, imi pun nervii pe bigudiuri. Vreau vaaaraaaa si sooooaaaare.
Da, chiar si cea mai calduroasa vara din istorie e buna....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu