23.04.2010

Pa-pa

Cea mai tare chestie pe care o face Pisilinca (intruna) de doua zile-ncoace este pa-pa.
Pa dind din minuta face de citeva luni. Spune silaba pa la fel, de ceva vreme. Dar acum, le face pe amindoua odata.
Ce este super amuzant, e ca face pa oricarei chestii de care se desparte. Face pa cind iese pisica din camera. Face pa dupa ce pune o jucarie la locul ei. Face pa atunci cind inchide cartea cu animale, si chiar cind da pagina de la animalele ei preferate (momentan astea sint purcelul si bibilica. A propos, cum face bibilica???). Face pa pe strada, cind trece de ea cineva interesant care venea din sens opus directiei noastre de mers. Ce inseamna interesant in viziunea ei, nu m-am prins inca. Face pa atunci cind plecam din parc - si fireste, toate astea le face din proprie initiativa, fara sa ii spuna cineva.
Azi ne-am intilnit in fata blocului cu buni, am urcat impreuna cu ea scarile, noi ne-am oprit la etajul 1, buni trebuia sa urce inca un etaj. M-am rugat de Pisilinca cu cerul si pamintul, numai tumbe nu am facut...fireste ca nu a vrut cu nici un chip sa spuna pa.

Daca tot am spus ca am URCAT, poate se cuvine sa mentionez ca am urcat PE JOS, adica fiecare pe picioarele ei. A durat cam mult, dar Pisilinca s-a tinut cu o minuta de gratiile de la balustrada, ca un copil mare. Cind am ajuns pe palier a facut intii stinga-mprejur sa le si coboare. Am pacalit-o ca nu e cazul, asa ca urmatoarea ei grija a fost sa faca cioc-cioc la cea mai apropiata usa, care nu era a noastra. De, a invatat-o ma-sa ceva nou... Dupa care parea foarte hotarita sa porneasca vajnic inca un etaj, dar i-am taiat elanul.

Si alta faza care mi s-a parut super simpatica - facuta din proprie initiativa, ca mie astea-mi plac mai mult decit papagalicismele - a fost ca plimbindu-ne noi de minuta prin casa, a vazut Motanul in baie, bagat cu botul in vasul de mincare. E drept ca atunci cind fiica-mea o pornea in 4 labe si o gaseam jucindu-se cu granulele mitzelor, ii spuneam ca nu e voie, ca aia e papa lui pisi, dar nu i-am aratat niciodata cum maninca pisicile. Si ma trezesc ca ma trage de mina si imi arata cu degetelul, si incepe sa plescaie din buze, cum face cind o intreb Cum papa Ilinca?

P.S. lipsesc ghilimelele pentru ca nu le gasesc pe tastatura asta de doi bani !!!

Un comentariu:

  1. Pa-pa, ta-ta, ma-ma, ga-ga..trebuie sa fie cele mai frumoase sunete auzite vreodata.
    Acum sunetele cred ca au o alta semnificatie, in fapt au o semnificatie care in mod normal nu ar fi avut-o deloc, fiind simple onomatopee.
    Uneori stau si ma uit si as vrea sa privesc lumea prin ochii unui copil. Sa o redescopar.
    Singura sansa, enorma, e aceea de a avea un copil. Ne nastem din nou, gingurim ca niste copii si ne trezim ca spunem pa-pa de fiecare data cind iese pisica din camera.
    Genial!

    Pa-pa!

    RăspundețiȘtergere