19.07.2011

Jurnal de week-end: 15-17.07.2011

Asta a fost week-end asteptat si planificat si dedicat: intrunire moto la Gheorghieni (ma rog, Borzont).
Aventurile au inceput de vineri, cind eu am avut citeva sarcini de indeplinit: sa "produc" saci menajeri de 35 litri care sa se lege la gura, sa gasesc solutie de baloane in tub de-ala mare gen "sabie" si sa ajung la stomatolog sa vad ce si cum cu obturatia temporara de canal, sa nu ma trezesc cu falca umflata la motoare.
Si am inceput sa imi indeplinesc task-urile cu muuult succes.
Cu lenea mea proverbiala, am zis ca nu ma duc in supermarket ca acolo sigur nu gasesc solutie de baloane. Dar nu ma duc nici in siraj, ca e aglomerat, e cald afara, nu am unde parca masina si trebuie sa o las la mama naibii... asa ca ma opresc la niste tonete.
Gasesc solutia de baloane.
Gasesc niste jucarii cu cheita, inotatoare, care mi-au garantat putinele clipe de liniste de care am avut parte.
Saci menajeri, nu.
Plec la stomatolog (cabinetul e relativ aproape de unde locuiesc si relativ aproape de Selgros). De fapt, plec de la tonete catre Selgros, si pentru ca distanta era mica si circulam pe stradute printre blocuri, nu imi mai pun centura. Si eu sint de-aia care isi pune centura in clipa in care s-a urcat in masina, fara sa exagerez....
Si pe drum ma gindesc ca mai bine ma duc la stomatolog, ca acolo nu se poate duce nimeni in locul meu si nici nu stiu cit am de stat, iar daca se lungeste treaba prea mult, o cumpara Motanul panaramele de saci... asa ca schimb traseul si ies in bulevard.
Si ma suna si maica-mea.
Si desigur, in fata, Politia.
Arunc telefonul pe bancheta.
Prea tirziu.
Imi dau seama ca permisul meu inca e pe numele de fata, in timp ce buletinul a fost schimbat in 2006, cind m-am maritat...si trag regulamentar pe dreapta, la indicatia agentului de circulatie.
Care imi cere actele.
Ii dau permisul si buletinul, il vad ca mai asteapta ceva, am o revelatie si o mai si verbalizez:
- Aaaaaaa, tre' sa va dau si certificatul de inmatriculare, nu?
Nu mai astept raspunsul, il scot din torpedous si i-l inminez.
- Doamna R.....
Simt ca ma fac mica in scaun. Ma intreb: acu ce fac? Sun la Motan? Inainte sa stiu daca ma sanctioneaza sau nu? Refuz sa semnez procesul verbal?
- Sper ca era o convorbire importanta...!
- Imi pare rau, dar m-a sunat bona...si ei trebuie sa ii raspund la telefon.
- mmdaa...vad ca aveti si scaunul de masina...doamna R.... sa purtati centura pe viitor, da?
Multumesc cu maxima si sincera recunostinta.

Petrec la stomatolog o ora, din care aproximativ 1 minut mi se uita in gura. Ne "certam" a propos de diverse modele si marci de masini.

In cele din urma, plecam spre Gheorghieni.
Ajungem, campam, Pisilinca iar nedormita de prinz, pe la 10 a inchinat steagul din proprie initiativa, dupa ce m-a intrebat "Unde e patucu'?" si a replicat "Unde e birou'?" (asta ca raspuns la "Tati nu merge in cort acuma, el mai ramine pe afara sa stringa", caci nici acasa, tati nu merge in pat cu noi odata ci mai tirziu, ca el mai ramine in birouas).

Simbata pe la 10 deja nu se mai putea sta la cort. Copila se jucase cu jucariile de apa intr-un lighean si s-ar mai fi jucat, dar era super cald. Ne-am urcat in masina sa mergem in Gheorghieni sa vedem cum rezolvam problema gratarului uitat acasa; am gasit in schimb Mall-ul cu un magazin cu tot felul de tzoale chinezesti (dar multe dintre ele din bumbac, daca intelegeti ce vreau sa spun......) si deci ieftine (adica asa, la pret de second hand de cartier, ca sa nu existe confuzii) si cu un super loc de joaca pentru copii. 10 lei/cit vrea plodul, si in afara de fiica-mea mai erau inca 2 copii. Nu detaliez cit de greu am desprins-o de acolo, dupa vreo 2 ceasuri de alergat in toate directiile, toboganit, aruncat bile etc. Nu mai spun :D nici ca tas-su s-a vazut obligat la un moment dat sa se urce intr-o mega instalatie de-aia de joaca, pe 4 nivele, pentru ca de la nivelul 2 incolo nu se vedea ce face copila....ce facea?? Era ocupata sa ajunga la nivelul 4, desigur....

Am papat apoi o supa ("proaspata, de pui" = din concentrat de pui, cu fidea la plic...), copila a refuzat sa faca vreun pic de nani la prinz, ne-a prins ploaia la Lacu Rosu, am mincat acolo cite un gratar, ne-am dus sa vedem ce face cortul....

...care, daca dimineata inca mai era asezat "ferit, mai intr-o margine", acum era in mijloc, inconjurat si inghesuit de corturi si de motoare; incepusera deja "rateurile" si "ambalarile", cerul era plumburiu...si am zis ca o sa fie naspa daca la 2 noaptea cineva o sa dea rateuri chiar linga cortul nostru, sau daca mai da si vreo ploaie torentiala, asa ca ne-am gindit noi mult si am decis sa plecam la o pensiune in zona.

"In zona" s-a transformat in "Hai sa vedem cum e la Perla Vlahitei". Am plecat la 19 de la Borzont, am ajuns pe la 20.30 la Vlahita. Marele plus al acestei deplasari a fost ca am descoperit o zona absolut superba cu pensiuni = case de lemn, in padure sau in marginea padurii, la marginea unei sosele cu doar 2 benzi dar cu un asfalt si un marcaj impecabile.
Minusul a fost ca in Vlahita si in imprejurimi, totul era ocupat pntru ca pe linga faptul ca era week-end, mai avea loc si o intrunire a posesorilor de VW "Broscute".
Intre timp a venit furtuna, intre timp noi plecasem spre Miercurea Ciuc, ne-a prins o rupere de nori de nu se vedea drumul, cu tunete si fulgere, si noi eram pe sosea in virful muntelui...numai de adrenalina nu am dus lipsa.
Asa ca ne-am cazat intr-o pensiune infecta, la 2 km de Miercurea-Ciuc (dar cine sa vada lumini in oras pe furtuna aia...), am intins pe pat tot echipamentul de camping pt ca nu prea mi-a venit sa culc copilul in asternuturile alea, am dormit cu geamul deschis ca sa putem respira macar un pic...am platit aceasta distractie cu 100 de lei...

Si ne-am trezit duminica pe un soare radios.
Am pus motorina la Miercurea Ciuc.
Am plecat spre Gheorghieni pe acelasi drum (hint: cautati localitatea Liban).
Am mincat la prinz mult mai onorabil decit cu o zi inainte.
Ne-am oprit la Lacu Rosu oleaca.
Si am decis sa ne oprim undeva sa facem gratarul pe care il plimbam de 2 zile dupa noi si pentru care cumparasem enshpe pungi de gheata.....

La Bicaz am baut cafea la ibric, am vizitat circul, am cumparat pufuleti :D...
Si am plecat sa facem gratarul la Potoci, pe deal....
Unde, taman bine, dintr-un motiv greu de inteles, tocmai se sapa ca sa se traga teava de gaz (?!) asa ca nu aveam cum sa urcam pe deal cu masina. Iar fara masina era prea departe, iar bagajele noastre prea prost organizate.
Am facut cale intoarsa, ne-am oprit undeva pe marginea soselei, ne-am jucat cu apa, am mincat gratarul vietii si pe la 18 ne-am pornit spre Iasi.

Sa ne fie de bine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu