06.09.2010

Bia Papadia

Dupa cum ne este obiceiul - prost, ar zice unii - vineri am preluat copilul de la gradinita mai devreme si am tulit-o la munte.
La cabana/pensiunea/casa, ca nu stiu cum isi spune, Bia Papadia.
Care are si un dragut site de prezentare pe net, asa ca o gugaleala simpla va va conduce la niste poze absolut bestiale, cu niste camere mari, frumos amenajate, cu niste paturi matrimoniale imense.
Din pacate poze cu exteriorul si imprejurimile nu sint, asa ca habar n-aveti ce pierdeti. Pensiunea este la poalele Ceahlaului, care troneaza "fix deasupra capului", la 150 metri de intrarea in rezervatia nationala Parcul Ceahlau si de punctul de pornire pe trasee turistice montane catre Cabana Dochia.
Ce ne-a mai placut? Pai, faptul ca era foarte curat. Si ca in curtea destul de mica era o zona cu pietricele, si o alta cu un tobogan maaare, pe care Pisilinca l-a calarit zi lumina.
Nu in ultimul rind, ne-am topit dupa oamenii de acolo. Tineri, tineri parinti cu un Victor de 1 an si 8 luni, curajos si independent. Este pentru prima oara cind gazdele noastre nu confunda ospitalitatea si amabilitatea cu pisalogeala, astfel incit mereu am avut la dispozitie orice ne-am dorit, cind ne-am dorit, fara sa ne simtim presati sau sa avem impresia ca nu mai scapam de ei. Cred ca domnul mai ales are un al 7-lea simt legat de asta, altfel nu imi explic cum de fiecare data "stia" cind e momentul sa se retraga si stia sa o faca absolut discret, fara a atrage atentia asupra sa.
Am profitat de ocazie - e prima oara cind ajungem in zona - si am "studiat piata", caci dupa cum stiti noi in general, cind conditiile meteo o permit (deci la anul de-acuma) preferam cortul sau casutele. Asa ca am gasit si un foarte dragut camping linga Durau, si o alta pensiune care parea interesanta (exceptind fapul ca inchiriaza niste veritabile case cu doua camere, incalzire centrala, baie si bucatarie complet utilate, numai bune pentru doua familii, si noi inca nu am reusit sa gasim parteneri pentru asemenea aventuri).
Am mai vazut o pensiune draguta, cam mare pentru gustul nostru dar minutios aranjata sa-si merite numele, care inchiria (si) bungalowuri, fara bucatarie, tot pentru doua familii, care avea si un destul de mare si de aiurea conceput spatiu de joaca pentru copii, dar care, ca un mare minus din punctul meu de vedere, tinea in captivitate doua caprioare si un ris. Asa ca le-am dat o bila neagra mare cit bila de bowling, si am zis ca "nu toleram/incurajam/finantam asemenea practici".

Pe scurt, Bia Papadia este o alternativa demna de luat in calcul, drumul pina acolo e ok, zona superba, conditiile ireprosabile, oamenii extraordinari. Si da,ai unde te plimba cu caruciorul :P :). Si da, asteptam doritori din orice colt nu foarte indepartat al tarii ca sa testam si casutele alea cu bucatarie de care va ziceam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu