23.08.2010

Odiseea concediu 2010

Pentru ca dimineata am vreo doua ore libere (cit Pisilinca e la gradinita iar eu nu pot sa ma desprind de computer pentru ca stau cu ochi fixati in camerele lor de supraveghere, sa o vad daca si cit plinge) am zis sa profit de timpul asta si sa va povestesc cum ne-am petrecut noi concediul, nu de alta, dar acusi incep sa uit si nu e bine.

Am ales sa numesc concediu cele doua escapade facute la mare, prima oara in efectiv complet, a doua oara singurei.

In efectiv complet, am facut drumul din doua bucati, cu oprire la Galati, la pensiunea despre care va povesteam eu ca m-a impresionat placut. A fost frumos, mai putin faptul ca Pisilinca era in greva foamei si ca tintarii de Galati sint probabil o natie aparte, ca m-au piscat numai pe mine, dar mi-au facut niste piscaturi care si dupa o saptamina se umflau cit jumatate de gamba si ma faceau sa imi doresc sa smulg carnea cu unghiile.
Si am ajuns la mare, la hotelul la care am mai stat si cu vreo 3-4 ani in urma, care pina la usa camerei arata ok - usa camerei cu cartela, da? - dar mai departe, mi-am pus miinile in cap, dar si despre asta am povestit deja.
Ideea de baza a acestei mici aventuri (fara mic dejun inclus, ca vroiam aerosoli dimineata, si am zis sa nu pierdem timpul...)a fost ca e greu la mare :))
Pisilinca a dormit aproape fara exceptie pina cel putin la ora 8. Ma rog, probabil ar fi dormit si mai tirziu, daca ar fi fost lasata, dar pe la 8 rabdarea mea se epuiza cu totul (eu treaza de la 6 in general, ca devin foarte matinala de cite ori sintem plecati) asa ca navaleam peste ea cu gidilici si pupaturi, doar-doar...
Dupa care plecam pe plaja, si ca sa stam putin mai linistiti si sa nu fie nevoie sa pun copilul in lesa ca sa nu se urce pe cearceafurile altora si sa nu il pierd prin aglomeratie si harmalaie, tropaiam vreun kilometru pe plaja pina intr-un loc unde incepea sa se mai dilueze concentratia de turisti galagiosi. Fireste, cu Pisilinca in brate, pentru ca SINGURUL mod de deplasare bipeda pe care era dispusa sa il accepte la schimb, ar fi fost mersul prin apa mica de la mal, incaltata si cu sosete in sandale. In sandalele de piele, ca e mega pretentioasa la ce i se pune in picioare, si acceptarea chiar si a unei alte perechi de incaltari in locul celor care tocmai i-au ramas mici se face dificil, cu strimbaturi si pacaleli.
Eiii...si ajungeam "la baza", unde tati intindea repede rogojini, prosopate si saltelute, ca sa punem printesa depaaarte de nisipul fioros :))
Pe scurt, joaca pe plaja era cam asa: ea urcata pe prosop, inclusiv degetelul mic de la piciorul sting, jucindu-se cu lopatica si pretinzind mereu galetica plina cu apa ca sa se clateasca de cel mai mic fir de nisip de pe miini. De asemeni, galetica era extrem de utila ca sa verse apa din ea la fiecare 3 minute, in nisip, pe ea, pe prosop sau unde se nimerea, astfel incit nu am apucat nici unul dintre noi sa STAM la soare, ci am fost intr-o continua miscare.
In apa i-a placut teribil in prima dupa-amiaza, in care la Mamaia erau niste super valuri; a "inotat", a inghitit un sfert din Marea Neagra, a pleoscait si a plins la fiecare tentativa de a o duce la uscat. Ulterior, marea linistita nu i-a placut deloc, iar in ultimele zile a refuzat cu totul sa intre in apa, exceptie facind fireste varianta proprie si personala de distractie la mare, si anume intratul in apa cu sosete si sandale.
Pe la 10 se termina cu totul orice farima de intelegere si rabdare din partea ei, asa ca stringeam calabalicul si marsaluiam inapoi la hotel, sub privirile destul de uimite ale oamenilor seriosi, care au dat un ban ca sa se intoarca bronzati, asa ca aveau de gind sa faca exact asta, sa se bronzeze cu orice pret si la orice ora.
Urma dushuletul, tropaiala, un ceas de nani...si apoi, ce te faci cu un copil de 1 an si ceva la mare, la prinz? Pai e simplu, te plimbi cu el prin camera si prin hotel, ca in soare la ora aia nu poti sa il tii. Tati se ducea la un "impinge tava" testat sa aduca mincarea, eu distram copilul, papam, ne jucam muuult si epuizant, dupa care urma in general inca un puiut de nani. Mersul la plaja dup-amiaza decurgea la fel, la 6-7pm copilul muuureeeaaaa de somn si oboseala, pentru ca odata ajunsa in camera, dushuita si hranita, sa ne vedem obligati sa mergem "pa-pa" la o plimbare nici-in-carut-nici-pe-jos-nici-in-brate. Stingerea se dadea pentru ea pe la ora 21, obicei cu care vad ca a ramas si acasa.
programul zilnic a suferit si citeva "variatiuni pe aceeasi tema" pentru ca in chiar ziua sosirii, la chiar prima baie in mare fara copil, un val din alea care i-au placut asa mult fie-mii l-a luat prin surprindere pe al meu Motan si i-a furat ochelarii (vechi de 2 saptamini) pe care si-i uitase pe nas. Asa ca am facut si o excursie in Navodari, ca sa producem o alta pereche, nu de alta, dar eu nu aveam nici cel mai mic gind sa conduc pina la Iasi.

A fost cred primul an in care am plecat de la mare cu oarecare bucurie in suflet si absolut lesinata de oboseala. Si da, la fel de alba cum sosisem.
Ne-am pornit spre Rucar, unde avem niste rude care au o casa de vacanta, superba, intr-o zona minunata, niste oameni grozavi. Din pacate in ziua aia a plouat crunt, afara era noroi pina la git, copila iar intrase in greva foamei si nu minca nici borcanele, asa ca am poposit doar o noapte si am plecat spre Iasi.

Marea-episodul 2 a fost chiar si mai agitata si mai obositoare pentru mine. Am plecat simbata, duminica dimineata Pisilinca a vomat si a facut un pic de febra asa ca am stat "pe pozitii" sa vedem ce zice doctorul - care nu era disponibil pe moment...si de unde trebuia sa ajungem acasa miercuri, marti dimineata am taiat-o repede spre Bucuresti, ne-am luat cortul visurilor noastre - multumesc din suflet trio-ului B, R si V pentru ajutor!!!- si apoi spre Iasi, unde am regasit un copil trist, nervos si speriat sa nu disparem iar.

Au mai urmat citeva iesiri cu cortul la munte, la o intrunire moto, dar astea in alt episod.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu