15.04.2010

Regresia no.3 Tabara

Prima tabara din viata mea s-a intimplat la sfirsitul clasei a Va, undeva pe linga Retezat, la Voineasa mai precis. A fost frumos, a fost haios, iar in seara asta mi-am amintit brusc doua cintecele. Contextul "amintelii" a fost cam asa: Pisilinca proaspat imbaiata, frecind jucarii in virful patului fost-matrimonial-dar-inca-dublu, ma-sa (adica eu) indesindu-i gura cu lingurite cu lapte cu gris si scortisoara, televizorul pornit in asteptarea stirilor de ora 19, difuza ceva emisiune mondena la care asa, de final, a venit o pitzi sa cinte faimosul Jaga jaga. Se gaseste pe youtube daca sinteti curiosi, nu pun pe blogul meu link catre asemenea jeg.
Ma rog, si aud refrenul: "Nu te uita beiete-atit de mult la fundul meu/C-ai sa ramii la ma-ta flacau". Si de aici, nu stiu ce conexiuni ciudate s-au facut, dar m-am trezit cintindu-i Pisilincai cintecele educative de tabara, primele invatate in excursie.

Da, o distreaza cind ii cind, asa ca deschide gura la lingurita.

Primul cintecel era cintat in fiecare zi inainte de mese (deci de 3 ori pe zi), la usa inca incuiata a salii de mese. Trebuie precizat ca tabara asta in care am mers noi era cam de fitze si de protocol, proaspa renovata, mincare multa si buna si se putea cere supliment; ca ulterior am descoperit in alte tabere cum este de fapt intr-o asemenea aventura. Versurile erau cam asa:

Potol potol, potol potol
Stomaculnostru e goool
Potol potol potol potol
Stomacul nostru e gol

Si sare, si sare, stomacul nostru e mare
Si sare si sare stomacul nostru e mare

Potol potol...
...

Si bere si bere stomacul nostru o cere
Si bere....

Scurt simplu si la obiect. Bucataresele s-au distrat copios 10 zile cit le-am tinut noi concerte. Cu adevarat tare a fost cind ne-am intors in Iasi (pe vremea aia nu erau telefoane mobile, deci legatura cu parintii mai mult nu se tinea, iar ei trebuiau sa traiasca acceptind ca "no news is good news") dupa un drum de vreo 13 ore cu trenul, iar la intrarea pe peron, cind am vazut grupul de parinti care ne asteptau cu sufletul la gura, am iesit toti la geam si ne-am apucat sa le cintam, de si-au imaginat saracii ca ne-au trimis in cine stie ce Auschwitz...

Al doilea cintecel ne-a placut taaaare; e usor de inteles de ce a prins asa bine la niste copilandri de 12 ani. E morbid, scirbos si copilaresc, dar il scriu pentru vesnica amintire:

Cind ne plimbam bing bang
Prin cimitir bing bang
Ti-am prins in par bing bang
Un trandafir

R: Si cintam si dansam
Printre cruci noi alergam
Pasarelele cintau
Si ce fericiti eram

Te-am sarutat bing bang
Pe un picior bing bang
Si a iesit bing bang
Un viermisor

R:

Te-am sarutat bing bang
Usor pe nas bing bang
Si a iesit bing bang
Un vierme gras

R:

Te-am sarutat bing bang
Pe omoplat bing bang
Si a iesit bing bang
Un vierme lat

R:

Da, am cintat si asta din tren. Da, spectatorii s-au amuzat copios. Parintii nu stiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu