17.04.2010

Buba

Azi Pisilinca a facut o chestie care m-a surprins total.
Acum citeva zile, se tot ducea sa traga niste cabluri si sa isi bage degetele in priza. Si i-am zis din nou ca nu e voie, am luat-o de acolo, si pentru prima oara i-am zis ca o sa faca buba daca mai umbla acolo. Cuvintul a distrat-o teribil cind l-a auzit prima oara, asa ca am iesit cu ea in brate din camera si m-am dus in camera in care era Motanu, sa o vada si el cum ride in hohote cind eu zic buba.

Astazi stateam noi doua la povesti in aceeasi camera, si nu mai stiu de unde pina unde i-am zis din nou de buba. Moment in care m-a privit foarte serioasa si mi-a aratat coltul in care sint prizele si cablurile....

Oarecum din acelasi ciclu, primul cocos pe care l-a vazut ea este o jucarie cintatoare si umblatoare, care la magazin a distrat-o la culme, dar cind a vazut-o acasa s-a speriat de ea ingrozitor. Asa ca respectivul cocos sta cuminte undeva pe mobila, la nivelul ei, si nu e pornit sa cinte inca, in ideea ca daca se va obisnui cu prezenta lui n-o va mai incurca asa tare cintatul si umblatul. Pentru ca la inceput il ignora cu desavirsire, ii tot aratam eu ca acolo e cocosul, o intrebam unde e si mi-l arata ea etc.
Azi ne-am uitat in una din cartile ei cu poze, si mai plina de entuziasm ca de obicei, pentru ca intre timp a vazut orataniile si live la tara (si i-au placut teribil, am zis ca fiica-mea n-o sa ceara mitza, ciine sau papagal, ci gaina), i-am aratat pe doua pagini alaturate gaina si cocosul. Gaina a fost repede recompensata cu un cotcotcot cristalin, in timp ce cocosul a stirnit un val de interes neasteptat. S-a uitat luung la mine (Pisilinca, desigur), apoi mi-a aratat de citeva ori cu degetelul ba cocosul din carte, ba pe cel de plus. Intr-un final, dupa ce s-a lamurit ca oratania cu creasta rosie si coada multicolora se cheama cocos indiferent de forma reprezentarii sale, i s-a luminat fatzushca si mi-a aratat cu un zimbet laaaarg ca avem cocos si pe carton, si pe dulap.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu